Tromsø Skøyteklubb

Her kan dere følge løperne

Her kan dere følge løperne

Her kan du følge junior-NM

 

Junior-NM, allround 2016 arrangeres på Tromsdalen kunstisbane i Tromsø i helgen. Ved å klikke her kan du følge løpene og få live-resultater.

Det er niende gang at et norsk mesterskap arrangeres i Tromsø, og det er stor spenning knyttet til hvem som stikker av med laurbærkransene i årets junior-NM. På herresiden er utvilsomt Allan Dahl Johansson en av de største favorittene. Han har årets juniormesterskap som et av sesongens store mål, og betrakter mesterskapet som en viktig oppkjøring mot Ungdoms-OL, hvor han er et av de største norske medaljehåpene på skøytebanen.

Også Camilla Wangen Evjevik fra Sør-Fron er tatt ut til Ungdoms-OL, og bruker junior-NM som oppkjøring til sesongens store internasjonale mål. Hun er ikke blant de største favorittene til å vinne junior-NM i Tromsø, men vil utvilsomt markere seg. Inga Anne Vasaasen stiller derimot i fremste favorittrekke.

Mesterskapet avvikles på den banen som er den eneste det er arrangert et internasjonalt mesterskap på nord for Trondheim. Det var i 1990 at daværende Ishavsbyen Skøyteklubb arrangerte sprint-VM, et mesterskap som ble vunnet av Ki Tae-Bae fra Sør-Korea og Angela Hauck fra daværende Øst-Tyskland.

 

Skøyteløper.png

Allan Dahl Johansson er en av favorittene i herreklassen under helgens junior-NM. Mesterskapet er viktig i oppkjøringen til Ungdoms-OL senere i måneden.

 

Stian & Ine.jpg

Søskenparet Ine og Stian Førde fra Tromsø Skøyteklubb er de eneste deltakerne fra Nord-Norge i helgens junior-NM på Tromsdalen kunstisbane.

 

Tromsø Skøyteklubb
Postboks 639
9257 Tromsø

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift