Tromsø Skøyteklubb

Juniormestere fraTromsø

Juniormestere fraTromsø

 

Juniormestere fra Tromsø

 

Tromsø har fostret to norske juniormestere på skøyter. Det er Knut Arild Kvalheim og Tanja Torbergsen. Men begge ble sprintmestere.

Knut Arild Kvalheim var den første som brakte en nasjonal mesterskapstittel til Tromsø. Det skjedde på Jevnaker i 1981 hvor han vant alle fire distanser og ble suveren mester i klasse eldre junior. Og til denne dag er han den eneste fra Tromsø på guttesiden som har vunnet et norsk mesterskap.

 

Trippelmester

Tanja Torbergsen startet sin karriere i Tromsø Skøyteklubb som barn, men gikk til Ishavsbyen Skøyteklubb da denne ble stiftet høsten 1981. Og som ISK-løper vant hun det ene mesterskapet etter det andre. Hun ble juniormester i sprint både i 1982, 1983 og 1984.

I 1984 ble hun dobbeltmester. Ikke bare vant hun sprint-NM for junior, og hun også seniormesterskapet og framsto som et kjempetalent som hadde mange gode år foran seg. Slik ble det ikke. 1984 var det siste året hvor hun vant mesterskap.

Og siden har ingen skøyteløpere fra Tromsø vunnet mesterskap, verken i junior- eller seniorklassen.

 

Sølv og bronse

I junior-NM allround er det bare Hild A. Haugsbø og Tanja Torbergsen som har markert seg. Haugsbø ved å vinne bronse sammenlagt i 1981, Torbergsen ved å bli nummer to i allroundmesterskapet i 1984.

Knut Arild Kvalheim ble norsk sprintmester i klasse eldre junior i 1981.

Tanja Torbergsen vant det ene sprint-NM etter det andre på 1980-tallet.

Tromsø Skøyteklubb
Postboks 639
9257 Tromsø

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift