Tromsø Skøyteklubb

Tromsdalen Kunstisbane 30år

Tromsdalen Kunstisbane 30år

 

Tromsdalen kunstisbane 30 år

 

I november var det 30 år siden Tromsdalen kunstisbane ble tatt i bruk. Mange store begivenheter har funnet sted på Nord-Norges eneste kunstfrosne skøytebane gjennom tre tiår.

Den desidert største begivenheten var verdensmesterskapet i sprint, som ble arrangert i 1990 og hvor østtyskeren Uwe-Jens Mey i styrtregn og sterk vind satte verdensrekord på utendørs lavlandsbane med den glimrende tiden 37.16. Han hadde lagt et formidabelt grunnlag for å ta VM-tittelen med seg hjem til Øst-Tyskland, men falt på den første 1000-meteren og var ute av mesterskapskampen.

 

Bjørg Eva første mester

Det første nasjonale mesterskapet som ble arrangert på kunstisbanen i Tromsdalen var NM for kvinner, senior og junior, 1. og 2. februar 1986. Bjørg Eva Jensen ble mester i seniorklassen, mens Else Ragni Yttredal fra Asker vant juniorklassen.

Siden er det arrangert flere nasjonale mesterskap på banen. I 1991 ble Roger Strøm og Edel Therese Høiseth norske mestere i sprint, mens Eskil Ervik og Ester Stølen ble juniormestere i 1994 på Tromsdalen kunstisbane.

Petter Andersen, ASK og Anette Tønsberg ble i nærvær av kong Harald norske mestere i 1996, mens Rune Stordal og Linda Olsen sikret seg NM-titlene i sprint i 2003.

 

Vellykket LM og Veteran-NM

Tromsø Skøyteklubb arrangerte også et vellykket Landsmesterskap i 2007 og NM for veteraner i 2008. Det er med andre ord en klubb med god erfaring til å arrangere skøytemesterskap som for åttende gang skal arrangere et norsk mesterskap på Tromsdalen kunstisbane.

Det er imidlertid niende gang at et NM arrangeres i regi av Tromsø Skøyteklubb. Første gang var på Templarheimen skøytestadion så tidlig som i 1982 da Ishavsbyen Skøyteklubbs Tanja Torbergsen vant kvinneklassen.

 

Sørkoreaneren Ki Ta-Bae ble verdensmester i sprint på Tromsdalen kunstisbane i 1990.

 

Tromsø Skøyteklubb
Postboks 639
9257 Tromsø

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift